ad728x90
Мини Футболна Лига

Мениджъра на МФК ЦСКА Стелиян Стоянов: Моят съвет към всички отбори , които искат да се развиват е да наблегнат на маркетинга.

от ###

Мениджъра шампионите МФК ЦСКА Стелиян Стоянов сподели какво ново да очакваме през новият сезон от неговият отбор и пожела успех на всички участници.

Главният мениджър на МФК ЦСКА Стелиян Стоянов, разказа възгледите си и сподели детайли от кухнята на отбора преди началото на новият сезон в мини футбола на град Варна.


Ето какво сподели Стелиян Стоянов:

- Г-н Стоянов, здравейте! Какво ново да очакваме при МФК ЦСКА през новият сезон?

- През новият сезон ще заложим на маркетингово развитие на отбора. Подготвяме визията по новият уеб сайт на отбора. Подготвили сме също така рекламни клипове на отбора, чрез които смятаме че ще успеем да привлечем вниманието на доста хора, сред които нови партньори, с които да работим за в бъдеще. Освен партньори ние се стараем не само да участваме в единственият официален шампионат по мини футбол в страната, а и да спомогнем за развитието на самият спорт у нас, тъй като в чужбина вече има доста професионални отбори и е време в България също да вдигнем нивото.

- Как върви подготовката за защитата на титлата през новият сезон в МФК ЦСКА ?

- През летният сезон наблегнахме основно върху нов за нашият отбор формат "8 a side". Турнира в който участвахме приключи в края на Септември и смятам, че момчетата са готови и са в оптимална форма за началото на новия сезон в МФЛ, като това потвърди и силният старт срещу един от доста сериозните съперници МФК Дубала.

- Какви са амбициите за новия сезон в МФК ЦСКА?

- Никога до сега не сме обявявали официално или поставяли задължителна цел, но името и историята на отбора ни задължават, да се борим за първото място в шампионата.

- Завърши регистрацията за първа лига и вече са ясни съперниците на МФК ЦСКА за защитата на титлата за новия сезон. Вашето мнение за съперниците?И кои се открояват според вас след изминалият вече 1-ви кръг?

- През последните години спортът мини футбол се разви на доста високо ниво и смело мога да кажа, че в Първа лига няма слаби отбори. Всички отбори са опитни, играли на доста турнири и реално всеки може да победи всеки. Като основни съперници мога да посоча нашите „вечни“ опоненти от състава на МФК Балерини, които в предният сезон се представиха на много високо ниво. Също така силните отбори на СОД DSC, МФК Макао и МФК Дубала.

- Ще има ли нови попълнения в състава на МФК ЦСКА за новия сезон?

- Обсъдихме с отбора няколко имена и е въпрос на време и преговори , дали ще играят за МФК ЦСКА през новия сезон. Все пак нашата амбиция е да изградим боеспособен отбор, който да носи освен победи и наслада на зрителите, за да може повече хора да искат да гледат мини футбол. Сега с телевизионната подкрепа на B1B TV всичко е много по-различно, а и вече не само Варна, а цяла България ще наблюдава изяваите ни, така че трябва да сме внимателни с този детайл от играта.

- Гледахте ли националният отбор по мини футбол на Европейското първенство в Киев, Украйна и какво е мнението Ви за него?

-Успях да гледам два мача от турнира и мисля, че направиха едно достойно представяне. Според мен има неща върху, които трябва да се поработи, за да се постигнат още по – оптимални резултати за в бъдеще.

- Какво е вашето мнение за развитието на мини футбола в страната ни и какво бихте искали да препоръчате на другите отбори, чисто организационно?

- Спортът мини футбол израстна доста бързо през последните няколко години и ясно се вижда, че нивото е доста високо и във всички отбори от по-големите градове играят само бивши професионални футболисти или хора, които активно се занимават с този спорт. Отмина времето когато, спорта беше изцяло аматьорски и хората се събираха просто да поритат за здраве. Моят съвет към всички отбори , които искат да се развиват е да наблегнат на маркетинга, чрез който ще могат да осигурят издръжката на отборите си и да си привлекат по-добри играчи. Организационно мини футболните отбори придобиват вид на професионални отбори и по този начин се създава една благоприятна бизнес среда, която може да бъде полезна и на двете страни.

- И като за финал, какво ще пожелаете на екипа на МФЛ ?

- Първо искам да пожелая много успехи и да продължавате да се развивате в същият дух, защото за да има силни отбори има нужда от силна организация, каквато ние виждаме във вас и не случайно сме избрали организацията за развитие на нашият клуб!

Видео: