ad728x90
8 A SIDE

ФК Партизан идва в гр. Мездра за участие в турнира по футбол 8 за купата на кмета на града

от ###

ФК Партизан Враца, който бе част от Републиканското п-во по Футбол 8 през изминалата година, също вече е на линия за футболните битки в гр. Мездра през м. Март.

ФК "Партизан" и ФК "Ботевъ" Брусен са поредните два участника в престижното мероприятие в гр. Мездра, което ще се проведе на 17-ти Март, а домакин ще бъде изкуственото игрище на стадион "Локомотив".
Един от най-старите отбори в област Враца, а именно ФК Ботевъ Брусен, потвърди участието си в турнира за "Купата на кмета на гр. Мездра". Брусенци играят в традиционно жълт цвят, а отбора започва съществуването си още през далечната 1930 г.. За създател на клуба се счита Христо Цолов Лилов, а първото наименование на клуба е ФК Тромбон. През 1945 тима вече се състезава под името ФК Ботев и така до ден днешен, с изключения на 2010 г.,когато поради съобразими причини отбора се назовава Искър.

ФК Партизан Враца ще е безспорно най-опитният отбор на турнира в гр. Мездра, тъй като момчетата на Въло Вълов са шампион в първото издание на Футбол 8 през миналата година в СЕВЕРОЗАПАД, а и взеха участие в Републиканското първенство в този спорт през изминалата есен, край морето. Партизан влизат в турнира с идеята да защитят титлата си и да затвърдят признанието за най-добър отбор във Футбол 8 в региона.

Видео: