ad728x90
8 A SIDE

Станаха ясни съдиите, които ще ръководят евроквалификацията "Пътят към Рим" на 29-31 Март в София

от ###

Късно вчера станаха ясни 4 главни съдии, които ще обслужат евроквалификацията по футбол 8х8 "Пътят към Рим", която ще се проведе между 29-ти и 31-ви Март в София.

Късно снощи на среща между съдийската комисия на Мини Футболна Лига в лицето на Димитър Димитров и председателя на организацията Николай Хаджиев, станаха ясни избранниците за ръководещи съдии на еврокваликацията "Пътят към Рим". Това ще бъдат Красимир Николов (Варна), Николай Николов (Ботевград), Тодор Малинов (Пловдив) и Сегин Адем (Бургас). И четиримата имат богат опит от републикански и локални спортни мероприятия и са добре познати на широката мини футболна общественост.

Нашата медия ще ви представи мненията и очакванията и на 4-та за предстоящата евроквалификация в следващите няколко дни. Първи пред нас застана Красимир Николов, а ето какво сподели той:
- Здравейте, г-н Николов! Първо поздравления за поредното признание към вас от страна на организацията. Разбрахме, че сте получили официално своята покана и сте приели веднага, но преди да минем към това искаме да Ви попитаме за коментара Ви относно изминалият турнир в гр. Мездра, на който също бяхте ръководещ съдия?

- Здравейте! Да истина е и съм щастлив, че ще бъда част от уникалното събитие "Пътят към Рим". За турнира за "Купата на кмета на гр. Мездра" мога да кажа, само че се получи много хубав турнир с коректни отбори. Организацията беше на ниво, благодарим на домакините за перфектните условия за провеждане на мероприятието. Всички отбори играха феърплей и най-хубавото беше, че състезателите бяха позитивно настроени към нас и най-важното е че мина без инциденти, за което благодаря и на отбори и на организатори.

- Имаше ли отбор, който спечели симпатиите Ви и може да очаква тежко съдийско рамо при следващ ваш мач?

- (смее се) Нямам разбира се, защото всички бяха организирани на много високо ниво и съм радостен, че бяха решени да играят футбол, поради което се получиха много красиви футболни срещи.

- Получихте покана за евроквалификацията в София, какво очаквате там от отбори и състезатели и не на последно място от организаторите?

- Със сигурност организацията ще е на много високо ниво. Очаквам от отборите да играят феърплей и след края на турнира всички да сме си преди всичко приятели. В нашият спорт има много емоция, има я и спортната злоба, но е хубаво всичко да е в рамките на разумното.

- Познавате ли останалите ваши колеги, които ще вземат участие в евроквалификацията?

- Познавам Тошко Малинов от Пловдив и Севгин Адем от Бургас, с които сме имали общи срещи в мини футболният живот. И двамата са чудесни и знам, че ще дадем всичко от себе си, за да не попречим на отборите да упражняват любимата си игра. Колегата от Ботевград имаше среща от Лига България през изминалият уикенд и след като изгледах записа съм сигурен, че ще е прекрасно ново попълнение в нашият съдийски отбор на МФЛ. Хубаво е че ще имам възможност да бъда сред 4-те избрани за главни съдии в „Пътят към Рим“.

- Имате ли си фаворит сред мини футболните отбори?

- Организационно има много отбори, които предизвикват интерес, но ние като хора, които следят за правилата и трябва да са безпристрастни си мисля, че не е хубаво да имаме фаворити. Хубаво в нашата професия е когато отборите са с висока организация, добри състезатели и тогава и ние съдиите се стремим да поддържаме поне тяхното ниво, за да се получат зрелищни футболни срещи, с които да палим любовта на повече хора към нашият спорт.

- Какво ще пожелаете на участниците в Евроквалификацията в гр. София на 29-31 Март?

- Пожелавам им успех, без контузии и повече футбол. Нека най-добрият да победи и представи България достойно на международния турнир в Рим, през Юни!

- Благодаря Ви и успех !

Ако все още не сте се записали за евроквалификацията "Пътят към Рим", можете да направите това на телефон - 0876/ 15 - 84 - 44 !!! Успех !!!

Видео: