ad728x90
8 A SIDE

Вицесветовните шампиони от VIP DENT потвърдиха участие в еврокваликацията на мини футболна лига

от ###

Един от най-титулуваните отбори по мини футбол, тимът на VIP Dent от гр. Пловдив ще вземе участие в евроквалификацията на 29-31 Март в гр. София.

Пловдивският шампион за 2018 г. и световен вицешампион по футбол 5 VIP Dent изпълни първоначалните инструкции и вече е сред участниците в предстоящата евроквалификация в гр. София идния уикенд. Пред нашата медия застана Андрей Костадинов, който сподели очакванията на отбора за предстоящото спортно събитие.

- Здравейте, г-н Костадинов! Разбрахме, че един от най – титулуваните отбори в България и световен вицешампион на F5WC, Vip DENT ще вземе участие в един съвсем различен формат за участие, какъвто е Футбол 8x8. Какво очаквате да видите в тази нова разновидност на „Цар футбол“?

- Нещо ново е за нас! Нямаме представа какво е и не сме били на такъв тип състезание до сега, но ни е интересно какво е и да видим какво ще се получи. Надяваме се да е интересно.

- Запознахте ли се с регламента на турнира и има ли нещо, което Ви притеснява в него?

- Честно казано все още не сме се запознали детайлно, тъй като днес регистрирахме отбора, но очакваме нашият основен организатор да се върне от чужбина и да се запознаем всички заедно с детайлите около турнира.

- С каква нагласа тръгва VIP Dent към евроквалификацията в гр. София?

- С нагласа да станем първи и нищо друго!

- Какви според Вас са предимствата на вашият отбор пред другите опоненти?

- Доста опитен отбор сме и имаме голям опит заедно. Това може би ще окажа влияние на терена.

- Запознат ли сте с турнира Marco Aurelio International Cup и ако да какво е мнението Ви за него ?

- Ами честно казано, все още не сме се запознали с турнира. До сега се организирахме, дали ще успеем да се съберем въобще за събитието и когато стана ясно, че ще успеем побързах да запиша отбора, за да не изтървем срока, но сега предстои да се запознаем и да видим как да стигнем до крайната цел.

- И друг път сте били на турнир в Национална футболна база «Бояна», какво е мнението Ви за терена и избора на организаторите да проведът евроквалификацията именно там ?

- Аз лично не съм бил, но другите момчета от отбора казват, че базата е на много високо ниво. Поздравления за избора, а на мен ще ми интересно да я видя и да се уверя лично, че е прекрасно място за футбол.

- Няколко думи като пожелание към другите участници и зрители?

- Надявам се да се получи един наистина интересен турнир, който да е интересен и за зрители и за нас като участници. Надявам се да се получи един празник за всички!

- Благодаря Ви!

Видео: