ad728x90
8 A SIDE

ЦСКА обърна Лудогорец и тръгна с успех в шампионата

от ###

Бронзовият медалист Лудогорец започна шампионата с поражение от носителя на купата МФК ЦСКА.

Отборите на ЦСКА и Лудогорец Доброплодно направиха един доста интересен двубой помежду си, въпреки че терена беше много тежък за игра заради по влажният климат в град Варна. Срещата започна по прекрасен начин за бронзовите медалисти, след като още в 4' мин. капитана им Николай Димитров откри резултата и даде аванс на своите. След попадението Лудогорец създаде още едно много опасно положение, но Иван Иванов парира и опази вратата си от ново попадение.
След първоначалните силни минути за Лудогорец, играчите на Николай Димитров, като че ли се дръпнаха и съсредоточиха сили изцяло в опазване на положителният за тях резултат. От своя страна варненските армейци настъпиха здраво и започнаха да създават една след друга все по-опасни атаки. В края на полувремето точно когато всички си мислеха, че ЦСКА ще се оттегли с гол пасив на почивката, само в рамките на една минута червените стигнаха до пълен обрат, след далечен изстрел на Юлиян Димитров и редовното попадение на Стоян Жеков.

Второто полувреме бе огледално на първото и първите няколко минути бяха за Лудогорци, като за тяхно съжаление не можаха да отбележат, а после последва редица от опасности пред тяхната врата. С пропуски за МФК ЦСКА се отличиха почти всички футболисти, а опасностите пред вратата на ФК Лудогорец Доброплодно в края на срещата наброяваха точно 28, като от тях 12 спасявания бяха дело на напрвилия много добра среща Християн Радев. В края на срещата отново в рамките само на една минута Мартин Великов вкара за 3:1, а с вторият си гол в срещата Иван Жеков оформи крайното 4:1 в полза на МФК ЦСКА.

В следващият кръг ЦСКА се изправя срещу съперника си от финала за купата тази година и сребърен медалист от предният шампионат МФК Макао, докато бронзовите медалисти от ФК Лудогорец Доброплодно посрещат приятната изненада на 1-ви кръг ФК Любимец 13.

Видео: