ad728x90
Beach Soccer

ПЕТЪР ИВАНОВ ЗА ПЛАЖНИЯТ ФУТБОЛ И ПЪТЯ КЪМ УСПЕХА С ВВМУ Н.Й.ВАПЦАРОВ

от ###

Петър Иванов е студент във ВВМУ Н.Й.Вапцаров и успешно съчетава спорта и учението, като през този сезон прибави и титла по плажен футбол от градският шампионат с представителният тим на университета - FC Naval Academy.

Петър Иванов е един от футболистите на FC Naval Academy VARNA, който вече трета поредна година защитава цветовете на университетския си отбор и има зад гърба си спечелени купа "8-ми Декември", "Варненска Универсиада", а от тази година е и градски шампион по плажен футбол. Сега на него и отборът му предстои Държавен шампионат по плажен футбол, който започва тази събота в гр. Бургас. Петър Иванов съчетава доста успешно спорта и учението, което в днешно време е много трудно и е повече от похвално. Мениджъра на FC Naval Academy VARNA- Николай Хаджиев заяви, че за него е истинско удоволствие да работи с такива момчета, защото те са пример за подрастващите.
Ето какво сподели пред нашият екип самият Петър Иванов:


- Здравей, Пепи ! Първо искаме първо да те похвалим за уникалният дебют при победата над шампиона на България по плажен футбол през изминалата седмица! Първият ни въпрос е как реши да пробваш тази разновидност на футбола?

- Здравейте! Благодаря! Получих покана от мениджъра на отбора Николай Хаджиев и с удоволствие приех да стана част и да представлявам състава на ВВМУ"Н.Й.Вапцаров".

- Какви са първите ти впечатления от плажният футбол?

- Много динамичен спорт. Изисква се добра физическа подготовка и бърза мисъл, понеже всичко се случва много бързо и всяко едно забавяне и всяка една грешка се наказват.

- Как възприемаш решението на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" да се включи в този толкова атрактивен спорт и да даде шанс на своите студенти и курсанти да практикуват спорта?

- Адмирации за ръководството на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" за това тяхно решение. Похвално е че се влагат средства както за развитието на базата на университета, осигурявайки последно поколение тренажори и симулатори, така също и за спорта. Знаем, че миналата година ВВМУ имаха и представителен отбор в първенството по футзал. Смятам, че тези неща подпомагат и развитието на университетските отбори и по- конкретно на футболния отбор, който след дълга пауза спечели 2-ве от последните 3-ри университетски състезания.

- Да се върнем към плажният футбол. До къде стигат твоите и клубните амбиции на FC Naval Academy VARNA за настоящият сезон?

- Като цел си поставям първо- класиране за супер-финала, който ще се проведе в град Варна и събира най- добрите 4 отбора. В последствие, имайки и известна доза късмет, смятам, че можем да преборим сериозната конкуренция в лицето на МФК Спартак Варна и да покажем, че титлата в градското първенство не е случайна.

- Къде виждаш мястото на FC Naval Academy VARNA на пред във времето ? Къде виждаш мястото на FC Naval Academy VARNA на пред във времето ?

- Труден въпрос. Вярвам, че с подкрепата на ръководството на ВВМУ, както и други спонсори, и сериозността, показвана от мениджъра и играчите, FC Naval Academy Varna ще се утвърди като като един от най- стойностните отбори в България, което би спомогнало за участие в Европа и доближаване, а защо не и надграждане на високите резултати и успехи, постигнати от МФК Спартак Варна, а именно- 12то място в Шампионска лига!

- И за финал няколко думи като пожелание към участници, организатори и всички свързани с плажният футбол?

- Пожелавам на всички да бъдат живи и здрави и да продължават да развиват и наслаждават на красотата на плажния футбол!


- Благодаря Ви и успех!
Видео: