ad728x90
8 A SIDE

FC Fitoni не допусна изненада срещу ФА Пловдив и се нареди до ФК Самурай на върха в шампионата ACER F7 Супер Лига

от ###

FC Fitoni с втори пореден успех в шампионата. ФА Пловдив затвърди приятните впечатления от 1-ви кръг, но този път загуби, въпреки че Георги Дойчинов отново отбеляза.

FC Fitoni и ФА Пловдив направиха приятен двубой с 9 гола и множество интересни ситуации и пред двете врати. Резултата в срещата бе открит още в 6' мин., чрез футболиста на FC Fitoni Христо Златков. Радоста обаче трая точно две минути, след като в 8' мин. нападателя на ФА Пловдив, Георги Дойчинов изравни. Божидар Чобанов пък в 13' мин. направи обрата пълен и даден ценен аванс за домакините в срещата. В самият край на полувремето, точно когато всички мислеха за почивката между полувремената, футболистите на FC Fitoni преобърнаха развоя на срещата на 180 градуса. Първо в 23' мин. Владимир Чорлев изравни след подаване на Емилиян Димитров, а в последните секунди на полувремето Христо Желязков реализира и за втори път в срещата FC Fitoni поведе в резултата. Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:2.

Второто полувреме започна ударно, след като още в 1' мин на второто или 26' в мача, отново Христо Желязков покачи на 2:4, а в 28' мин. Иван Милев направи комфорта на FC Fitoni още по-голям след като покачи на 2:5. Това попадение успокои много двубоя и двата отбора започнаха постепенно да дебнат грешка на противника. При една такава в 42' мин. Христо Донков върна своите в играта, след като отбеляза за 3:5, но в самият край на срещата попадение на Стоил Киров от FC Fitoni сложи точка на спора и оформи крайният резултат FA Plovdiv 3:6 FC Fitoni.

В следващият кръг FC Fitoni ще срещне Old School на 24.09.2018 от 21:00, докато ФА Пловдив ще мери сили срещу състава на БОРА на 26.09.2018 от 20:00 на игрищата на Футболна Академия Пловдив.

Видео: