ad728x90
SPORT FESTIVALS

Проект на EMF е одобрен от ЕС

от ###

Очаква се повече информация по-късно през месеца

Президентът на EMF (Европейска мини футболна федерация) Давид Тибор се завърна наскоро от успешна среща с представители на Erasmus+Sport към Европейската комисия в Брюксел. Вследствие на срещата EMF официално е приета в програмата “Партньорски сътрудничества за спортни събития в ЕС с нестопанска цел”.

След успешните преговори с участието на г-н Тибор и генералния секретар на EMF Кристина Шелеш, президентът на EMF бе изключително щастлив и оптимистичен относно бъдещето на EMF: ”Това е много голяма крачка напред за EMF. Най-важните институции в Европа в лицето на Европейския съюз и Европейската комисия осъзнават за приноса на EMF и мини футбола за ръста на физическата активност чрез спорт сред хората от различни възрастови групи и произход”.

Проектът, финансиран от ЕС, ще включва отбори по мини футбол от цяла Европа и ще стартира изпълнението си по-късно през тази година. “Пълните детайли по програмата ще бъдат представени на генералната среща на EMF в Будапеща по-късно през този месец и съм сигурен, че нашите членове ще бъдат толкова ентусиазирани, колкото съм и аз”, обясни Тибор и добави: “Убеден съм, че 2018 година ще бъде фантастична година за EMF с успешни събития и най-вече развитието на мини футбола на европейско ниво”.

Видео: