ad728x90
SPORT FESTIVALS

Киев ще бъде домакин на EMF EURO 2018!

от ###

Украйна ще посрещне европейските мини футболни нации

На 23.02. в Будапеща EMF (Европейска федерация по мини футбол) официално обяви, че Европейското първенство по мини футбол ще се състои в Киев, Украйна в периода 12-18 август.

Украинската мини футболна асоциация ще е домакин на мероприятието съвместно с градския спортен комплекс на Киев. Комплексът се намира на остров в центъра на Киев непосредствено до една от големите зони за отдих и забавление, като съдържа стадион за плажен футбол, мини футболен стадион, две тренировъчни игрища за мини футбол и всички необходими за домакинство на надпревари спортни съоръжения, включително 12 съблекални.

Предстоящото EMF EURO ще бъде първото, което ще се проведе в световно разпознаваем град. Киев е столица на Украйна и с население над 3 милиона души е един от най-големите културни, индустриални и научни центрове на Източна Европа. Киев също така ще бъде домакин на финала на УЕФА Шампионска лига през 2018 година през май и това е един от основните фактори EMF да избере града за домакин.

Президентът на EMF Давид Тибор бе щастлив да обяви новия домакин: “Развълнуван съм, че за първи път EMF EURO ще бъде прието от толкова голям и известен град. Това е голяма крачка за EMF и мини футбола като цяло. След като видяхме съоръженията, ние сме уверени, че първенството ще се проведе на най-високо ниво и че ще бъде уникално изживяване за състезателите, зрителите в Киев и по телевизията в цяла Европа”. Всички процедури по теглене на жребия и определяне на програма за мачовете ще се проведат през първата седмица на април.

Видео: